Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Travelnauts reistips voor de zomer!

Bent u al helemaal klaar voor de vakantie? Met deze laatste tips gaat u helemaal goed voorbereid op reis!

Ultieme reisgadgets

1. Vergeet niet: 2 extra powerbanks (voor als u te veel foto’s heeft gemaakt en uw mobiel gaat snel leeg).

2. Er zijn verschillende Apps waarmee u d.m.v. foto’s en tekst uw eigen reisdagboek kunt bijhouden. Een leuke en overzichtelijke manier van bloggen over je reis is bijvoorbeeld Polarsteps. Hier kan iedereen de route zien en kunt u leuke tekst en foto’s toevoegen.

3. Let op: lange tijd is de selfiestick een rage geweest, super leuk en handig voor een gezinsfoto, maar hou er rekening mee dat selfiesticks tegenwoordig op veel plekken verboden zijn.

4. Neem een speaker mee; er gaat niets boven uw eigen muziek luisteren tijdens autoritten. Want wie maakt er nu niet een reisplaylist met daarin de lekkerste hits?

Extra tips van onze Facebook-volgers:

– Ik weet niet of het onder de noemer ‘reisgadget’ valt, maar voor ons is dat toch wel de digipass. Kunt u -vooral in nood- toch bankzaken verrichten in het buitenland.

Baggage

1. Verdeel de kleding van alle reizigers over verschillende koffers. Mocht er onverhoopt een koffer niet aankomen, dan heeft iedereen nog een paar kledingstukken.

2. Rol de kleding op. Hierdoor bespaart u ruimte en kunt u veel meer meenemen. Vooral handig voor op de terugreis, als u geshopt heeft.

3. Berg kostbare en breekbare spullen op in de handbagage. Er is niks vervelender dan een camera die uit de koffer is verdwenen of een kapotte iPad die op de vakantiebestemming aankomt.

4. Houd belangrijke papieren bij de hand. Zorg er voor dat u de paspoorten, alle reisvouchers en andere belangrijke papieren in uw handbagage doet. Ook handig om ze even te fotograferen of in te scannen en naar uzelf te mailen.

5. Extra setje kleding mee in de handbagage. Reist u met jonge kinderen, neem dan een extra setje kleding mee in de handbagage voor als er geknoeid wordt.

Extra tips van onze Facebook-volgers:

“Ik vind packing cubes handig, voor vooral ondergoed en sokken. En ik gebruik ze ook om bij aankomst alle opladers en kabeltjes in te bewaren. En soms (de grotere variant) als waszak. Wij combineren vaak koffer en rugzak, zeker bij rondreizen met een auto omdat je een rugzak makkelijker ergens tussen of onder stopt. En dan vind ik mijn spullen d.m.v. packing cubes ook sneller terug (vooral dan in de rugzak).”

“Alle tips m.u.v. tip 5 passen wij al jaren toe. Kan uit ervaring zeggen dat de tips goed zijn!! Aanvullende tip: wij gebruiken gekleurde tasjes voor in de koffer. Ieder heeft zijn eigen kleur. Zo kun je minder koffers dan het aantal personen meenemen en toch overzicht houden!”

Voor de kleine reizigers

1. De draagdoek op reis. Erg populair en praktisch! Op deze manier hoeft u niet te lopen met een buggy of een kinderwagen. Er zijn diverse soorten draagdoeken geschikt voor verschillende temperaturen wat prettig is voor de baby en uzelf.

2. De Bubble Bum! Dit handige kinderzitje is licht, opblaasbaar en makkelijk mee te nemen. De opblaasbare zitjes zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar en erg functioneel voor op reis.

3. Deryan Travel Cot. Dit is een reisbed/tent die gemakkelijk mee te nemen is en voorzien van vliegengaas. In twee seconden is het bedje uitgeklapt en is gemakkelijk weer in te klappen. Fijn voor u en uw baby of peuter!

Extra tips van onze Facebook-volgers:

– Draagzak Tula Toddler

Reisblog/apps

1. Polarsteps: door middel van maps kunt u iedereen thuis laten weten waar u bent en wat u aan het doen bent. Aan het einde van uw reis heeft u een complete kaart van uw reis met tekst en foto’s.

2. Waarbenjij.nu: de klassieker onder de reisblogs. Het is een simpele manier om het thuisfront te updaten over de prachtige reis die u aan het maken bent.

3. Traveldiaries: Het leuke aan Traveldiaries is dat u uiteindelijk van uw reisblogs een fotoboek kan laten maken, kortom twee 2 vliegen in één klap!

4. Reislogger: Wanneer u hier aan de slag gaat heeft u echt uw eigen pagina. Het voelt dus eigenlijk een beetje alsof u een eigen website heet waar u alle reisverhalen kwijt kunt.

5. Gaatverweg.nl: Een mooie website waar u aan de slag kunt met foto’s, tekst en kaartjes via maps. U kunt hier kiezen voor verschillende pakketten om uw reis zo goed mogelijk bij te houden.

Extra tips van onze Facebook-volgers:

– Pindat

“Waarbenjij.nu is super. Na je reis kun je een heel mooi album laten maken van je foto’s met eventueel de reisverslagen erin. We gebruiken hem iedere reis. Erg leuk om de thuisblijvers op de hoogte te houden en te laten reageren.”

Nog een reis geboekt? Kijk dan snel naar ons volledige aanbod.

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.