Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Citytrips

1. New York

Kijk uw ogen uit op Times Square, bezoek het Vrijheidsbeeld, ga shoppen op Fifth Avenue en probeer op de valreep nog gauw een beroemdheid te spotten in Central Park voordat uw Broadway musical begint; zo ziet een dag in New York er ongeveer voor u uit!

Een trip naar de ‘The Big Apple’ staat garant voor cultuur, spanning en avontuur. Maak een stadsrondrit langs de vele bezienswaardigheden van deze metropool. Bezoek unieke musea als Guggenheim en het Museum of Modern Art. Eet in een van de vele restaurants in The Village of in Soho. Volop gelegenheid om te winkelen is er bij de grote winkelketens in Manhattan, in de vele boetieks in Upper East Side of in de galeries in het hippe Soho. Hoe lang u ook in deze stad verblijft; u komt tijd te kort om alles te zien. New York is zonder twijfel een van de aantrekkelijkste steden ter wereld. Bekijk alle familiereizen naar Amerika.

2. Dubai

Van de zeven emiraten heeft het emiraat Dubai (met de grootste, gelijknamige hoofdstad van 250.000 inwoners) zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Arabië. Het is een moderne, kosmopolitische stad met een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gehuld in een jasje van traditionele Arabische normen en waarden. Het biedt de reiziger een oase aan luxe, veiligheid en een zeer goed ontwikkelde infrastructuur. Het Arabische verleden komt in de oude wijk Bastakiya naar voren, waar de traditioneel gebouwde huisjes met hun windtorens een indrukwekkende bezienswaardigheid vormen. De natuurlijke haven bij Dubai Creek werd eeuwen geleden al aangedaan tijdens handelsreizen. De traditionele ‘dhows’ varen hier nog steeds. Maar Dubai is ook vooral bekend als winkelstad: kleurrijke, geurige en goud marktplaatsen (souks) worden afgewisseld door supermoderne winkelcentra.

Maar Dubai heeft ook een heel andere kant: de stad staat bekend als fantastische strandbestemming, als winkelparadijs met kleurrijke marktplaatsen en hypermoderne winkelcentra, als golfbestemming, met volop waterspektakel in het Wild Wadi Waterpark, uitgebreide wintersportmogelijkheden in het overdekte Snow Park en met talloze mogelijkheden voor boottochten, stadstours en jeepsafari’s door de woestijn. En dat alles op slechts zes á zeven uur vliegen vanaf Amsterdam, Düsseldorf en Brussel! Bekijk alle familiereizen naar Dubai.

3. Kaapstad

Veelzijdig, schilderachtig en modern: dat is de beste omschrijving voor Kaapstad, dat van de bevolking liefkozend de bijnaam de ‘Moederstad’ van Zuid-Afrika heeft gekregen. De stad is het product van de Nederlandse zeevaarders die er in 1652 onder leiding van Jan van Riebeeck een bevoorradingspost inrichtten, als tussenstop op weg naar Nederlands-Indië. U treft deze prettige bestemming op een schiereiland aan de voet van de Tafelberg, op steenworp afstand van natuurparken, wijngebieden en pittoreske vissersdorpjes. Kaapstad zelf heeft genoeg te bieden om enkele dagen heerlijk te vertoeven: wat dacht u van het mooie Kaap de Goede Hoop, witte zandstranden, de Tafelberg, leuke winkelgebieden, diverse musea, Robben Island, botanische tuinen en Boulder Beach met een heuse pinguïnkolonie? Niet voor niets wordt Kaapstad vaak bestempeld als een van de mooiste steden ter wereld. Bekijk alle familiereizen naar Zuid-Afrika.

4. Las Vegas

Ruim 100 jaar geleden was Las Vegas niets meer dan een verlaten stuk land in het midden van de woestijn, met hier en daar een kleine boerderij. In 1931 besloot de staat Nevada echter dat het gokken moest worden gelegaliseerd om zo een belangrijke inkomstenbron te creëren. De beroemde Bugsy Siegel was een van de eerste pioniers die hier een hotel bouwde, het toenmalige Flamingo Hotel. De ontwikkeling ging daarna bijzonder snel en momenteel heeft Las Vegas veel van de grootste hotels ter wereld binnen haar stadsgrenzen, vooral aan de beroemde ‘Strip’.

U zult al snel zien dat Las Vegas meer te bieden heeft dan gokken alleen. Ook voor uw kinderen!  Maak bijvoorbeeld een rit op de 62 meter hoge achtbaan de ‘Manhattan Express’. Deze achtbaan ligt in het hotel ‘New York, New York’ te midden op de bekende Las Vegas Strip. De achtbaan kan een snelheid bereiken van 105 km per uur; een aanrader voor u en uw kinderen! En wat dacht u van M&M’s World: 4 verdiepingen met alleen maar M&M’s? Hier kunt u alles kopen wat met M&M’s te maken heeft. Bekijk alle familiereizen naar Amerika.

Wij helpen u natuurlijk graag bij het samenstellen van een leuke citytrip. Neem contact met ons op.