020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Guatemala

Je gunt je kind toch de wereld!

Guatemala als familiereis, welkom in het land van de Maya’s

Guatemala is een tropische bestemming in Centraal Amerika gelegen aan zowel de Pacifische als Caribische kust. Het land is niet groot, maar kent enorme verschillen qua landschappen. Dwars door het land treft u actieve vulkanen aan met koloniale steden waar de tijd lijkt stil te staan. In de afgelegen gebieden ziet u de lokale bevolking gekleed in traditionele Maya kleding. Het noorden van het land is vlak en een groot jungle landschap. Te midden van de jungle ligt de oude Mayastad Tikal. Een hoogtepunt voor een actieve rondreis door Guatemala. Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Guatemala.

Wij geven dit cijfer voor
  • Afwisselend land
  • Vulkanen & jungle
  • Koloniale steden
  • Vriendelijke bevolking
  • Strandmogelijkheden
  • Voor de meer ervaren reizigers

Contactverzoek Guatemala

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Guatemala reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

Wat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Guatamala

Onze productmanager Bart geeft zijn top 4 van leuke activiteiten voor het hele gezin prijs in dit prachtige land.

1. Kanoën op het meer Lago de Atitlán
Een bezoek aan Lago de Atitlán mag zeker niet ontbreken tijdens uw reis in Guatemala!  Lago de Atitlán, ook wel Lake Atitlan genoemd is één van de mooiste meren ter wereld. Het meer wordt omringt door verschillende vulkanen en is van oorsprong een kratermeer.
Rondom het meer kunt u gemakkelijk kano’s huren en heerlijk ronddobberen in de kano op het meer. Geniet van een prachtig uitzicht en de omgeving om u heen.

2. Beklim vulkaan Pacaya nabij Antigua
Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala, de naam ‘La Antigua’ betekend ook ‘de Oude’, oftewel de oude hoofdstad. De stad wordt omringd door maar liefst 3 vulkanen, wat zorgt voor prachtig decor. Een vulkaan die u kunt beklimmen is de vulkaan Pacaya. U kunt voor een ochtendwandeling of een middagwandeling kiezen. De hike duurt ongeveer 1,5 uur en is in principe voor iedereen goed te doen, echter is een minimale conditie wel prettig. Na deze wandeling komt u in het dal terecht vanwaar u de vulkaan kunt zien. Deze vulkaan is actief en hierdoor is het niet mogelijk de vulkaan zelf te beklimmen. Af en toe ziet u een rookwolk boven de vulkaan uitkomen en kunt u in het nabijgelegen gebied marshmallows braden., doordat de grond nog altijd heet is.

3. Dagtour vanuit Flores naar Ixpanpajul Natural Park
Op ongeveer 20 minuten rijden van van Flores ligt het Ixpanpajul-natuurpark. Dit enorm grote bos herbergt meer dan 200 soorten bomen, 150 soorten vogels en ongeveer 40 soorten zoogdieren. U maakt kennis met de jungle op een avontuurlijke manier. U wandelt over loopbruggen, vliegt door bomen met een zipline en gaat op zoek naar de bijzondere vogels in de jungle van Péten. Ook is het mogelijk om paard te rijden of een tocht per mountainbike te maken door het bos.

4. Bezoek aan Tikal met een gids
Tikal is een van de mooiste Maya stadsruïne ter wereld. De ruines van de heilige Maya stad Tikal trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de hele wereld. Tikal ligt in de jungle van El Peten, de meest noordelijke provincie van Guatemala, grenzend aan Mexico en Belize.
U bezoekt Tikal het beste met een gids, die de beste routes en mooiste plekken weet te vinden op het immense terrein (u loopt al snel 10 kilometer om de meest bekende tempels te zien). Het park opent om 6 uur ‘s ochtends en sluit om 6 uur ‘s avonds. Bij de entree zijn twee kleine musea, een restaurant en souvenirwinkels. Water meenemen en stevige wandelschoenen worden aangeraden.

 

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Guatemala

Bekijk alle reizen

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al ons reisnieuws.

Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.